در این مقاله قصد داریم به تعریف استاندارد ONVIF در دوربین مداربسته بپردازیم. اگر میخواهید کاربرد ONVIF و مزایای آن را در سیستمهای تحت شبکه و دوربینهای امنیتی بدانید تا انتهای این مقاله از مجموعه مقالات فروشگاه اینترنتی هو بانو همراه ما باشید.
ONVIF چیست؟
صنعت نظارت تصویری جهان یک پروتکل استاندارد با عنوان ONVIF ( Open Network Video Interface Forum ) به معنای انجمن ارتباط نظارت تصویری تحت شبکه خلق کرده که به دوربینها اجازه میدهد با یکدیگر و با دستگاههای ضبط شبکه ارتباط برقرار کنند. ONVIF یک سازمان تجاری است که شرکتهای شناخته شده دنیا از جمله بوش، سونی، Axis و ۵۰۰ عضو دیگر برای ادغام محصولات نظارت تصویری آن را تشکیل دادند.
در سال ۲۰۰۹ به جز سه عضو اصلی یعنی Axis، بوش و سونی، ۱۰۳ عضو دیگر به این سازمان پیوستند. سال بعد یعنی ۲۰۱۰ این سازمان ۲۴۰ عضو در مجموع داشت و ۴۴۰ محصول سازگار با این استاندارد را به بازار ارائه کرد. اکنون این سازمان بیش از ۱۴۰۰ محصول سازگار با ONVIF دارد.
کارکرد ONVIF در دوربین مدار بسته چیست؟
استاندارد ONVIF نحوه انتقال تصویر تحت شبکه توسط دوربینها و کدگذارها را با نرمافزارهای مدیریت تصویر که کلاینتهای تحت شبکه هستند مشخص میکند. در حقیقت این استاندارد به این جهت تشکیل شده است که دوربینها و سیستمهای نظارتی بتوانند با دیگر دستگاههای مرتبط سازگار شوند و همه بتوانند محصولات کاربردیتری را به کاربران خود عرضه کنند. بنابراین با استفاده از ONVIF دوربینهای IP میتوانند به سیستمهای مدیریت تصویر VMS متصل شوند و یا میتواند چند نوع NVR از برندهای مختلف را به یکدیگر متصل کند. ONVIF میتواند از تمامی عملکردهای زیر پشتیبانی کند:
- برقرار ارتباط بین محصولات مداربسته تحت شبکه
- کنترل PTZ
- ضبط
- تحلیل و آنالیز ویدیویی
- فرمتهای فشرده سازی تصویر
- تشخیص حرکت
دوربین تحت شبکه چیست؟
دوربین تحت شبکه سیستمی است که از آن برای نظارت تصویری و برقراری امنیت استفاده میشود و از پروتکلهای تحت شبکه یعنی ONVIF برای ارسال اطلاعات و اتصال به سیستمهای دیگر استفاده میکند. نحوه کار این دوربینها به این صورت است که پس از دریافت اطلاعات تصویر، آنها را تبدیل به اطلاعات دیجیتال میکند و طبق استانداردهایی که در پروتکل ONVIF تعریف شده آنها را به شبکه میفرستد. بنابراین استفاده از دوربینهای IP با دوربینهای تحت شبکه تنها با پروتکل ONVIF امکان پذیر میباشد.
نقاط قوت دوربین تحت شبکه چیست؟
یکی از نقاط قوت این دوربینها قدرت پردازش آنهاست که از آن برای پردازش صورت افراد، تشخیص پلاک خودرو، تشخیص پارک غیر مجاز و تشخیص تجمع افراد استفاده میشود.با استفاده از کابل شبکه میتوان بهراحتی دوربینها را چرخاند یا از قابلیت زوم آنها استفاده کرد؛ بنابراین به استفاده از کابل برق نیازی ندارد. همچنین کیفیت تصاویر دوربینهای تحت شبکه نسبت به دوربینهای آنالوگ بسیار بالاتر است.
چرا ONVIF در دوربین مداربسته بسیار حائز اهمیت است؟
قبل از بوجود آمدن استاندارد ONVIF یکپارچه کردن دوربینهای امنیتی، دوربینهای IP با NVR ها و سیستمهای VMS هزینه زیادی در برداشت و کار زمان بری بود. این مساله شرکتهای بزرگ را که این نوع سیستمها را تولید میکرد به چالش میانداخت. با آمدن استاندارد ONVIF راه ارتباطی بین تمامی این سیستمها ایجاد شد و گویی تمامی این سیستمها زبانی مشترک برای برقراری ارتباط پیدا کرده بودند.
محصولاتی که تحت استاندارد ONVIF عمل میکنند به دو گروه دستگاهها و کلاینتها تقسیم میشوند.
دستگاهها: شامل دوربینهای مدار بسته، کد گذارها، رکوردرها و پنلهای کنترل دسترسی میشوند. این دستگاه به درخواست کلاینتها پاسخ میدهند.
کلاینتها: شامل رکوردها یا نرم افزارهای مدیریت تصویر میشود که به دستگاهها درخواست ONVIF میدهند.
معرفی انواع پروفایل ONVIF
پروفایل ONVIF شامل ۶ پروفایل میشود که هنگام خرید محصول باید به نوع آن توجه کنید. پروفایلهای ONVIF شامل پروفایل S, C, G, Q, A, T میشود. قبل از خرید مطمئن شوید که دوربین یا دستگاه NVR شما با پروفایلS سازگار باشد. پروفایل S برای برای سیستمهای ویدیویی بر پایه IP و ویدیوهای استریم، کنترل زوم و Video configuration مناسب است.
- قابلیت پروفایل S : مناسب سیستم دوربین مدار بسته تحت شبکه، دارای امکانات ارسال و دریافت صدا و تصویر، کنترل PTZ، تغییر پارامترهای تصویر، قابلیت Multicast و خروجی رله
- قابلیت پروفایل C: مناسب برای ترکیب سیستمهای کنترل تردد، داری قابلیت مدیریت هشدار، رویداد و کنترل دسترسی
- قابلیت پروفایل G: مناسب برای بهینه سازی و ارتباط بین تصاویر زنده و تصاویر ضبط شده، دارای قابلیت ارائه بازپخش صدا و تصویر، جست و جو در بین تصاویر ضبط شده، کنترل ضبط و تغییر پارامترهای آن
- قابلیت پروفایل Q: مناسب برای جست و جوی آسان تجهیزات، راه اندازی و تنظیم پارامترها، قابلیت یکپارچه سازی اطالاعات و ایجاد امنیت بالا در تجهیزات حفاظتی
- قابلیت پروفایل A: مناسب برای یکپارچه سازی سیستمهای کنترل تردد
- قابلیت پروفایل T: مناسب برای سیستمهای نظارتی، پشتیبانی از فرمتهای فشرده ۲۶۴ و H.265، پشتیبانی از تشخیص حرکت
- قابلیت پروفایل D: مناسب برای باز کردن و بستن دربها و کنترل دسترسی
چطور تشخیص دهیم سیستم ما ( دوربین، دستگاه ضبط، نرم افزار و..) با ONVIF در دوربین مداربسته سازگار است؟
اگر از دوربین غیر امنیتی استفاده میکنید، باید با سازنده دستگاه تماس بگیرید و بپرسید که سیستم شما از چه نوع پروفایل ONVIF پشتیبانی میکند. به این نکته توجه کنید که برخی سیستمها در ابتدا با ONVIF سازگار هستند اما پس از اولین آپدیت این سازگاری را از دست میدهند. بنابراین قبل از خرید حتما از سازگار بودن سیستم با ONVIF مطمئن شوید. همچنین اگر یک دستگاه ضبط خریداری کرده اید، با شرکت سازنده آن تماس بگیرید و بپرسید از چه نوع دوربینهای پشتیبانی میکند و سپس اقدام به خریدن دوربین کنید.
جمع بندی نهایی
در این مقاله درباره استاندارد ONVIF صحبت کردیم. ONVIF یک زبان مشترک بین سیستمهای تحت شبکه است که میتواند تمامی دوربینهای مداربسته و نظارتی تحت شبکه را به یکدیگر متصل کند. با استفاده از استاندارد ONVIF هزینه و زمان صرف شده برای نصب دستگاههای ارتباطی کاهش پیدا می کند و مرحله جدیدی در حوزه امنیت ایجاد می شود. فروشگاه اینترنتی هو بانو مجهز به انواع دوربین های امنیتی بوده و انواع دوربین های نظارتی در این مجموعه از برندهای متنوع یافت می شود . شما عزیزان جهت تهیه و هماهنگی می توانید تنها بر روی لینک مربوطه کلیک و از خدمات ارزنده آن بهره مند شوید.