وبلاگ

هوشمندسازی ساختمان

هوشمندسازی ساختمان

تا چند سال قبل فناوری ساختمان هوشمند مربوط به عصر آینده می‌ شد، اما امروزه این اتوماسیون‌های خانگی، کاربردی کاملا عملی و رایج یافته‌‌اند. بسیاری از خانه‌های مدرن برای کنترل و مدیریت از این سامانه‌ هوشمند بهره می‌ برند.

با بیشتر شدن اهمیت نظارت و ایمنی در ساختمان‌‌ها، و اهمیت یافتن نقش صرفه‌جویی و مصرف بهینه انرژی‌، استفاده از سامانه‌‌های هوشمند مدیریت ساختمان یا BMS (‌Building Management System) در ساختمان‌های مسکونی و تجاری رونق یافته است.

سامانه هوشمند مدیریت ساختمان چیست؟

سامانه مدیریت ساختمان، یک سیستم یکپارچه شبکه‌ای برای مانیتورینگِ بخش‌ها و تجهیزات مختلفِ مکانیکی و الکتریکی است که در چند لایه و با هدایت یک سامانه مرکزی به فعالیت می‌ پردازد. هدف از نصب و راه‌اندازی این سیستم، بهبود رفاه، ایمنی بیشتر، کاهش هزینه‌هایِ مصرفیِ ناخواسته و یکپارچه‌سازی است. سازه‌هایی که از این آپشن بهره می‌برند بسیار هوشمند، پیشرفته و نوین هستند و برای پاسخ به نیازهای انسانِ آینده طراحی شده اند.

هوشمند‌سازی ساختمان موجب می‌شود تا انجام کارهای روزانه به صورت خودکار انجام بگیرد ، کیفیت و راندمان زندگی بهبود یابد و از استرس‌های زندگی کم شود.

پروتکل‌های‌ سامانه هوشمند

بعضی از سازندگان برای سامانه هوشمند خود پروتکل به‌خصوص در نظر گرفته‌اند که آن سامانه را اختصاصی می‌‌کند. اما در مقابل، برخی سازندگان دیگر از پروتکل‌‌های باز استفاده می کنند تا ارتباطِ هوشمند به صورت فراگیرتر و کاربردی‌تر حاصل شود. از مزایای پروتکل‌های باز عدم نیاز به واسط نرم‌افزاری و سخت‌افزاری است.

سناریوهای خانه هوشمند

سناریو در سامانه هوشمند به معنای شیوه‌‌های گوناگونی است که دیوایس‌ها و ابزارها تنظیم و هدایت می‌ شوند. از مزایای هوشمند‌سازی ساختمان این است که این سیستم قابلیت شخصی‌سازی بالایی دارد و از سناریوهای مختلف پشتیبانی می کند. در حالت عادی دو سناریو برای یک خانه هوشمند در نظر گرفته می شود. یکی سناریوی کارکرد طبیعی سیستم است و دیگری سناریوی وضعیت اضطراری. با این حال، برای خانه‌های هوشمند انواع سناریوهای یکپارچه و شخصی را می توان در نظر گرفت و همین امر موجب کارایی بالای این سیستم شده است.

کاربردهای سیستم‌ هوشمندسازی ساختمان

– بهینه‌سازی و بهبود مصرف انرژی

– خاموش و روشن کردن و کنترل تجهیزات برقی از راه دور، مثل قهوه‌ساز، پرده‌های برقی و …

– کنترل روشنایی و گرمایش و سرمایش در فضاهای مختلف

– حفاظت از ساختمان در برابر سرقت از طریق ارتباط با سیستم های دزدگیر و دوربین‌های مداربسته

– ایجاد امنیت یکپارچه و واحد

– افزایش ایمنی از طریق سیستم هشدار و اطفای حریق

– تفکیک مصرف انرژی و امکان مانیتورینگ مصرف

– باز و بسته کردن درب‌های ورودی و خروجی

– کنترل هوشمند آبیاری

– افزایش ارزش مالی ساختمان

هزینه سیستم خانه هوشمند

هزینه هوشمندسازی ساختمان البته گران است اما در طولانی مدت با توجه به صرف‌جویی‌هایی که در مصرف اتفاق می افتد به صرفه خواهد بود. علاوه بر این این سیستم امکانات رفاهی فوق‌العاده‌ای در اختیار کاربر خود قرار می دهد که باعث می شود ارزش هزینه‌ی بالای خود را داشته باشد.

برای تخمین هزینه هوشمند کردن خانه، نوع کاربرد و سناریویی که کاربر طلب می‌کند عامل اصلی در تعیین قیمت است. متراژ و وسعت ساختمان نیز از فاکتورهای مهم در برآورد هزینه پیاده‌سازی سیستم است.

دیدگاهتان را بنویسید