تعریف دوربین مداربسته آنالوگ
امروزه با پیشرفت تکنولوژی، توجه مردم به سمت تجهیزات الکترونیکی بسیار بیشتر از قبل شده است. همانطور که میدانید تجهیزات الکترونیکی مانند دوربین های مختلف، بخشی زیادی از زندگی ما رو به خود اختصاص داده است. چرا که بخشی از کار های روزانه مانند عکس گرفتن و انتقال آن ها به یکدیگر توسط دوربین انجام می شود. امروزه برای ضبط عکس و فیلم می توانیم از انواع مختلفی از دوربین ها استفاده کنیم که یکی از این دوربین ها، دوربین مداربسته انالوگ می باشد.
دوربین مدار بسته آنالوگ همانطور که از نامش پیداست برای دریافت یا ارسال تصاویر باید از امواج آنالوگ استفاده کند. چرا که اگر بخواهید تصاویر را بدون بیسیم ارسال کنید، دوربین های مداربسته آنالوگ در این زمان ضعف بزرگی از خود نشان می دهند و نمیتواند تصاویر را به خوبی ارسال کنند و وضوح تصاویر پایین می اید. در ادامه درباره نحوه کارکرد، مزایا و معایب این نوع دوربین های مدار بسته مطالبی ذکر می نماییم.
نحوه کار کردن سیستم دوربین های مداربسته انالوگ به چه صورت است؟
برای ارسال عکس ها و تصاویر به صورت بیسیم باید دوربین در محدوده فرکانس امواج آنالوگ باشد. همانطور که می دانید امواج آنالوگ تحت تاثیر نویزها می باشند. نویزهای الکترو مغناطیسی و نویزهایی که ناشی از نوسانات برق هستند می توانند به راحتی بر کیفیت دوربین های مداربسته آنالوگ تاثیر بگذارند و کیفیت تصاویر را پایین بیاورد. به همین علت بهتر است همیشه از کابل ها و تجهیزاتی که کیفیت بالا دارنند استفاده کنید زیرا در کیفیت تصاویر دوربین های آنالوگ تاثیر زیادی دارند.
نحوه ضبط کردن تصاویر در دوربین مداربسته آنالوگ
برای ضبط تصاویر در دوربین مداربسته آنالوگ، راه دیگری به جز استفاده از سیستم دیجیتال وجود ندارد. از این رو در ابتدا باید تصاویر آنالوگ را به تصاویر دیجیتال تبدیل کنید. برای این کار نیاز به دستگاه ضبط تصاویر دیجیتال یا همان dvr دارید. در واقع دی وی آر ها دستگاه هایی هستند که مخصوص دوربین های آنالوگ بوده و برای ضبط و کنترل تصاویر می باشند و پس از پردازش عکس ها، تبدیل کردن عکس ها به فرمت دیجیتال توسط آن ها صورت می گیرد.
دلیل رایج بودن دوربین مداربسته آنالوگ
- قدیمی ترین نوع دوربین مداربسته است: همانطور کهگکفته شد این دوربین ها از اولین نسل های دوربین مداربسته می باشد. و در آن دوران تصاویر به صورت آنالوگ بوده و در قدیم این نوع ضبط تصاویر امری کاملا مرسوم بود. البته هنوز هم این دوربین ها طرفداران خاص خود را دارد. اما کم کم میل و علاقه مردم به سمت تصاویر دیجیتال بیشتر شد. امروزه در بازار شاهد انواع دوربین های دیگر مانند ip هستیم که می توانند تصاویر را به صورت دیجیتال ضبط کند. اما هنوز به طور کامل دوربین های دیجیتال نتواسته است جای دوربین های آنالوگ را بگیرد.
- برخورداری از قیمت پایین: یکی دیگر از دلایلی که باعث شده است که افراد علاقه بیشتری به خرید و استفاده دوربین های مداربسته آنالوگ نشان دهند، قیمت پایین این دوربین ها نسبت به سایر دوربین های مداربسته است.
اجزای اصلی دوربین های مداربسته آنالوگ
اجزای اصلی این نوع دوربین های مداربسته از قطعات زیر تشکیل شده است:
- بدنه یا housing
- کابل ارتباطی
- لنز
- بردآنالیز و تولید تصویر
مزایا و معایب دوربین های مداربسته آنالوگ
دوربین های مداربسته آنالوگ دارای معایب و مزایایی است. بنابراین باید قبل از خرید به آن ها توجه کنید تا بتوانید نهایت استفاده از دوربین را با توجه به کاربری آن داشته باشید. در زیر به چند نمونه از این مزیت ها و معایب اشاره می کنیم:
مزایای دوربین های آنالوگ:
- پایین بودن قیمت آن نسبت به دیگر انواع دوربین ها
- گستردگی و تنوع ان در بازار ایران
- سهولت نصب نسبت به دوربین های دیگر
معایب دوربین های آنالوگ:
- کیفیت آنالوگ آن نسبت به دوربین های دیجیتال پایین تر است.
- امکان نویز پذیری به دلیل استفاده از سیستم آنالوگ دارد.
- هزینه زیاد سیم کشی دارد.
- ارتباط بیسیم، با کیفیت پایین و نا امن است.
دوربین های مداربسته آنالوگ HD
دوربین های آنالوگ HD، نسل جدید دوربین های مداربسته آنالوگ میباشد. در این دوربین ها سعی شده معایب دوربین های ورژن قدیمی از بین رود. به عنوان مثال در دوربین آنالوگ HD ، تصاویر کیفیت بالاتری دارند به قدری که حتی چهره افراد را به صورت کاملا شفاف دیده می شود. همانطور که می دانید از مهم ترین ویژگی های یک دوربین میزان رزولوشن و وضوح تصاویر ضبط شده می باشد. بنابراین اگر شما نیز به وضوح تصاویر خود اهمیت می دهید، بهتر است دوربین های آنالوگ HD را خریداری کنید.
سخن آخر
شاید بتوان گفت که دوربین مداربسته آنالوگ یکی از قدیمی ترین انواع دوربین های مداربسته در بازار می باشد. در کل می توان گفت که منظور از دوربین مداربسته بدین معناست که دوربین ها در محل خود ثابت هستند. دوربین های مداربسته را معمولا برای برای حفاظت، نظارت و سیستم های مانیتورینگ امنیت به کار می روند.